Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Bh. dijaspora iz Goteborga poslala pomoć za poplavama i klizištima ugrožena područja

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić uručio je načelniku općine Zenica Husejinu Smajloviću dva agregata za struju, koji je “Merhametu” donirala bosanskohercegovačka dijaspora iz švedskog grada Goteborga, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bh. dijaspora u Švedskoj je, osim agregata, prikupila velike količine humanitarne pomoći za područja ugrožena poplavama i klizištima koja su sredinom maja pogodila veći dio BiH. Donacija iz Švedske uručena je u “Merhametovom” centralnom skladištu u Kaoniku na području općine Busovača.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić informirao je predstavnike općine Zenica o dosadašnjim aktivnostima ove humanitarne organizacije koja ulaže napore kako bi pomogla poplavama i klizištima pogođenim bh. građanima.

Šahić je naglasio da je “Merhamet” samo za ugrožena područja u općini Zenica uputio do sada više od 45 tona pomoći u hrani, vodi, odjeći, sredstvima za higijenu, sredstvima za dezinfekciju i drugoj vrsti humanitarne pomoći.

Načelnik Smajlović se zahvalio „Merhametu“ i bh. dijaspori iz Goteborga na donaciji i istakao da će „Merhamet“ i općina Zenica i ubuduće sarađivati na pomaganju stanovništvu i područjima koja su pretrpjela ogmone štete, kao i na sanaciji i rekonstrukciji porušenih domova.

Zajedničkim aktivnostima će se pomoći da se život na ugroženim područjima vrati u normalne tokove.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo