Utorak, 27 srpnja, 2021

Bh. državljani iz Rima stigli u Dubrovnik, do granice BiH će ih dopratiti hrvatska policija!

Nemojte propustiti

U avionu Vuelinga trebalo je biti 149 putnika, ali je velika većina odustala od leta, a avion se predvečer vratio u Rim.

Putnici iz Crne Gore i BiH, koji su avionom iz Rima danas stigli u dubrovački aerodrom, prošli su kontrolu granične policije i sanitarne inspekcije te će posebnim vozilima pod policijskom pratnjom biti dopraćeni do granice, potvrdio je hrvatskim medijima direktor aerodroma Frano Luetić.

Na granici bi putnike trebale preuzeti nadležne službe njihovih matičnih država.

Luetić je rekao i da su hrvatski putnici u samoizolaciji.

Podsjetimo, cijela Italija je u izolaciji zbog širenja koronavirusa. U toj zemlji je za 24 sata, od novog virusa umrlo 168 ljudi. Također, u protekla 24 sata broj zaraženih osoba porastao je na ukupno 10.149.

U avionu Vuelinga trebalo je biti 149 putnika, ali je velika većina odustala od leta, a avion se predvečer vratio u Rim.

Sedam zaraženih u BiH

U BiH za sada je ukupno sedam osoba zaraženih koronavirusom. Četiri osobe zaražene su u Banjoj Luci i tri u Zenici.

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u BiH entitetska vlast u Republici Srpskoj zatvorila je sve škole i fakultete na 21 dan, a zabranjena su i sva javna okupljanja.

Nove mjere poduzete su i u Kantonu Sarajevo gdje su zabranjena javna okupljanja sa više od 250 osoba, a zatvorene će biti zdravstvene škole i fakulteti vezani za zdravstvo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo