Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Bh. državljani u Beču se registrirali za lokalne izbore, žele da ispune svoju građansku dužnost 15. novembra

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču organizirana je grupna registracija za glasanje za državljene BiH na lokalnim izborima koji su zakazani za 15. novembar.

Uz poštivanje mjera fizičke distance i sa maskama, koordinacioni tim Ambasade Bosne i Hercegovine u Austriji bio je na raspolaganju za asistenciju svima koji su izrazili interes da se registruju za izbore.

Hasan i Salih, dva prijatelja koja žive više od 100 kilometara od Beča, odvojili su svoje vrijeme da lično dođu u Ambasadu BiH i da se registruju za glasanje. Kako su kazali, ovim gestom žele da ispune svoju građansku dužnost i daju glas za napredak, prosperitet i bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Za izbore su se jučer registrirali i majka Dijana i njen sin Omar, koji su porijeklom iz Tuzle, a žive u Beču.

Što se tiče tehničkih uputstava, primjeri popunjenih formulara, uputstvo i najčešće greške bili su postavljeni i iznad stola na kojima su se nalazili obrasci PRP1 i PRP2, odnosno gdje su se i ispunjavali obrasci.

Neki su ponijeli formulare kako bi ih ispunili kući, a neki su se registrovali na licu mjesta, ali su ponijeli formulare za članove svoje porodice. Zaprimljenu dokumentaciju Ambasada BiH u Beču proslijedit će direktno Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Mnogi državljani koriste priliku da se registruju putem e-maila i poštom.

Bh. građanima u Beču na raspolaganju su bili uposlenici ambasade BiH Selma Užičanin i Vladimir Glamočija, koji su za grupnu registraciju imali pomoć Hurema Avdića i Ishaka Ahmetovića.

Podsjetimo, oko 95.000 državljana BiH živi u Austriji sa bh. pasošem.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo