Utorak, 27 srpnja, 2021

Bh. državljanin u karantini na kruzeru zbog koronavirusa

Nemojte propustiti

Kruzer se sa 3.700 putnika vratio iz Hong Konga i pristao je u japanskoj luci Jokohama nakon potvrde obolijevanja putnika od virusne upale pluća.

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine nalazi se na kruzeru “Diamond Princess”, koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Bh. državljanin je član posade ovog kruzera. Podsjetimo, svi putnici kruzera moraju ostati u karantinu narednih 14 dana, jer je kod njih deset potvrđen koronavirus.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije jučer je potvrđeno da je na kruzeru prisutno i 14 državljana Srbije, 12 članova osoblja i dva putnika. Na ovom kruzeru nalazi se i jedan državljani Crne Gore, ali i šest Hrvata.

Dr. Draženka Maličbegović, kontakt osoba za međunarodne zdravstvene propise sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, kazala je danas za “Avaz” da bh. državljanin nije među zaraženim osobama.

– On se nalazi na posmatranju, ali nije zaražen. Mi smo dobili danas informaciju o broju potvrđenih slučajeva i iz kojih su država. Tu se ne navodi naša država – rekla nam je Maličbegović.

On nam nije mogla otkriti identitet ove osobe, jer je, kako je kazala, taj podatak zaštićen.

No, ta je osoba u kontaktu s Ambasadom BiH u Japanu.

Kruzer se sa 3.700 putnika vratio iz Hong Konga i pristao je u japanskoj luci Jokohama nakon potvrde obolijevanja putnika od virusne upale pluća.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo