Petak, 25 lipnja, 2021

Bh. građanin za mjesec dana zaradio čak 520 prosječnih plata: Evo u kojem sektoru je zaposlen!

Nemojte propustiti

Prosječna plaća u Federaciji za mjesec februar iznosila je 924 KM. U Republici Srpskoj je nešto niža i iznosila je 896 KM. Međutim, jedan Banjalučanin koji je zaposlen u finansijskom sektoru je samo u februaru zaradio čak 520 prosječnih plaća.

Naime, prema podacima Porezne uprave Republike Srpske ovom Banjalučaninu je isplaćeno 466.783 marke, objavio je Glas Srpske.

Na drugom mjestu po visini primanja u ovom bosanskohercegovačkom entitetu takođe je Banjalučanin. I on je zaposlen u finansijskom sektoru i primio je plaću u iznosu od 459.390 maraka.

Kada saberemo samo plaće dvojice Banjalučanina dobijemo vrtoglav iznos. Oni su zajedno zaradili 926.173 marke, odnosno 1.033 prosječne plate.

Ilustracija

Ekonomista Zoran Pavlović kaže da pomenuti vrtoglavi mjesečni iznosi od blizu pola miliona maraka najvjerovatnije predstavljaju otpremnine, a ne redovne prihode.

Pavlović dalje ističe da isplaćena mjesečna primanja od 50 – 60 hiljada maraka nisu rijetkost i uglavnom predstavljaju rezultat uspješnog poslovanja stranih firmi i banaka.

– Imamo, na primjer, strane banke koje posluju na našem terenu i prave menadžerske ugovore. Te banke svoje menadžere nagrađuju za ostvarene milionske promete i poslove koje uspiju da sklope – objašnjava Pavlović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo