Subota, 1 travnja, 2023

Bh. odbojkašica Ivana Radović: Vojvoda Momčilo mi je stvarno predak, nikoga nisam htjela povrijediti

Nemojte propustiti

22-godišnja igračica ŽOK Gacko na Instagram storiju podijelila je fotografiju na kojoj pozira s tri prsta i kokardom na glavi.

Ivana Radović, odbojkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine, našla se u centru skandala. Ova 22-godišnja igračica ŽOK Gacko na Instagram storiju podijelila je fotografiju na kojoj pozira s tri prsta i kokardom na glavi.

Usput je ispisana i poruka na čirilici “potomak vojvode Momčila Đujića”. Dan nakon što je izazvala skandal ona se oglasila.

– Ovo je prvi i posljednji put sa se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstvo radi o meni i mojoj porodici, koja trpi nevjerovatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gdje sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvijek sam bila na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa.

Igrala sam u Brčkom šest godina, gdje žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite vjeroispovjesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htjela da povrijedim osjećanja, vjerska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvijek sam voljela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport, u dahu je istakla Radović i dodala:

– Dobijala sam dosta negativnih komentara i porodica i ja, gdje su pisali najgore moguće stvari i gdje su dolazile svakakve prijetnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalnosti, kojima želim da se zahvalim ovom prilikom.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo