Utorak, 22 lipnja, 2021

Bh. olimpijci otputovali u Soči

Nemojte propustiti

Foto: Novo vrijeme
Foto: Novo vrijeme

Olimpijska reprezetnacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros na zimske olimpijske igre u Sočiju.

U Rusiju su otputovali sportisti Žana Novaković, Igor Laikert, Marko Rudić, Tanja Karišik i Mladen Plakalović, u pratnji trenera Alema Holjana, Branislava Lalovića, Ajdina Pašovića, Dragana Jeftovića i Tomislava Lopatića, dok je šef bh. tima Said Fazlagić u Soči otputovao prije dva dana.

U alpskom skijanju nastupit će Žana Novaković, koja će nositi zastavu BiH na otvaranju igara, te Igor Laikert i Marko Rudić, a u skijaškom trčanju, odnosno biatlonu Tanja Karišik i Mladen Plakalović.

Prvi od bh. sportista u Sočiju će nastupiti Laikert, koji će na borilište izaći 9. februara kada će voziti spust. On će nastupiti i u ostalim alpskim disciplinama. Superkombinaciju će voziti 14. februara, superveleslalom dva dana kasnije, veleslalom 19., a slalom 22. februara.

Ostalo dvoje bh. predstavnika u alpskom skijanju nastupit će u tehničkim disciplinama.

Žana Novaković u veleslalomu nastupa 18., a u slalomu 21. februara, a Marko Rudić u veleslalomu 19., a u slalomu 22. februara.

Tanja Karišik će nastupiti u skijaškom trčanju u dvije discipline (sprint -slobodno 11. februara i 10 km -klasično 13. februara) te biatlonu (sprint 7,5 km 9. februara i 15 km individualno 14. februara).

Peti član bh. tima Mladen Plakalović nastupit će u skijaškom trčanju sprint slobodnim stilom 11. februara i 50 km grupni start slobodnim stilom 23. februara.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo