Subota, 16 listopada, 2021

Bh. planinarke na najvišem vrhu Slovenije

Nemojte propustiti

bh planinarkeČlanice Udruženja za podršku i razvoj sportskog turizma ”Avantur” iz Sarajeva proteklog vikenda su se, u organizaciji Planinarskog društva “Brezovača” iz Hadžića, popele na najviši vrh Slovenije, Triglav koji je visok 2.864 metra

U ekspediciji su učestvovale Alma Bešlagić, Amra Brkič i Alma Mirvić, a osnovni cilj im je bio promocija Bosne i Hercegovine.

Direktor Udruženja ”Avantur” Muamer Drugovac za Agenciju Fena je kazao da su djevojke promovirale BiH i pokazale da ima kvalitetnih i zainteresiranih planinara.

“Pohod je bio njihov poseban cilj, uspješno su ga ostvarile”, kazao je Drugovac.

Triglav je najviši planinski vrh u Sloveniji i Julijskih Alpa, visok je 2.864 metra, a prvi put je osvojen 1778. godine.

“Uspon na Triglav je želja mnogih planinara. Za Triglav mogu reći da je jedan u nizu impozantnih kamenih velikana”, istakao je Drugovac.

Podsjetio je da su članovi i prijatelji ”Avantura” i prošle godine osvojili Triglav, a da je ovogodišnja novina i vrijednost jer je u pitanju ženska ekipa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo