Srijeda, 23 lipnja, 2021

Bh. policajci u Sudanu nisu životno ugroženi

Nemojte propustiti

Napadi na osoblje UN-u Sudanu su izvršeni u području Darfura gdje nema raspoređenih bosanskohercegvakih policijskih službenika. Policijski službenici iz BiH u UN misiji u Južnom Sudanu nisu ugroženi, saopćilo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH.

un-sudanU posljednjoj informaciji koju je Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavio pripadnik bh. kontingenta u Južnom Sudanu Ivan Miličević (SIPA), pozivajući se na podatke Regionalnog centra UN-a za istocnu Afriku u Entebbeu u Ugandi, navedeno je da se incident dogodio u blizini UN baze u Manawashi, istocno od Nyala, Darfur, javlja Fena.

Misija u Dafuru je zajednička misija UN-a i Afričke unije. U toj misiji nema raspoređenih bh. policijskih službenika, a stradali pripadnici trupa UN-a su dio kontingenta Tanzanije.

Ove informacije potvrda su i izjave ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da među poginulim i povrijeđenim u Darfuru nema državljana Bosne i Hercegovine, jer su pripadnici iz naše države stacionirani u Južnom Sudanu.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo