Subota, 16 listopada, 2021

Opasne rupe na bh. cestama za kojim nitko ne mari (Foto)

Nemojte propustiti

Ovako izgledaju naše ceste, već nekoliko dana na regionalnoj cesti Visoko – Kakanj, nalazi se ogromna rupa koja predstavlja veliku opasnost za nas vozače i sve učesnike u saobraćaju, stoji u pismu čitatelja Bh-index portala, koje je jutros, zajedno sa fotografijama stiglo na našu adresu.

Foto: Esmer Dragunić
Foto: Esmer Dragunić

Na regionalnoj cesti Visoko – Kakanj, u mjestu Muhašinovići, već nekoliko dana nalazi se ogromna rupa koja predstavlja veliku opasnost za vozače, njihovu sigurnost, i dovodi u opasnost ljudske živote. Vozači koji voze ovim dijelom ceste moraju potpuno zaustaviti svoje vozilo da bi sigurno prošli, upozorava jedan od čitatelja Bh-index portala.

Iako se radi o važnoj dionici puta, rupa stoji otvorena danima, niko od nadležnih ne poduzima ništa kako bi se izbjegle eventualne štete.

slika

BiH 10. najlošija država po kvalitetu cesta u svijetu

Podsjećamo, eksperti Svjetskog ekonomskom foruma u svom izvještaju o globalnoj konkurentnoj sposobnosti država 2012-2013. progovorili su i o stanju cesta i cestovne infrastrukture u pojedinim državama svijeta.

Tako prema njihovom izvještaju Bosna i Hercegovina od 144 države zauzima 134. mjesto po kvaliteti cesta u svijetu što je samo po sebi izrazito loša ocjena za BiH.

(A. J. / Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo