Četvrtak, 29 srpnja, 2021

BH Telecom i QSS grade prvu regionalnu Internet of Things platformu

Nemojte propustiti

BH Telecom i QSS će 28.05.2015. godine na QSS Enterprise Day 2015 konferenciji u Sarajevu predstaviti tržištu jedinstvenu Internet of Things (IoT) platformu sa projektima na kojima zajednički rade: Connected Home sistem – Sistem za upravljanje i nadzor privatnim objektima, Smart Metering – Sistemi za upravljanje obračunom i potrošnjom komunalnih usluga, Connected Office – Sistem nadzora za poslovne objekte i data centre, kao i Solar-Meteo sistem za različite namjene u industriji poput upravljanja poljoprivrednim dobrima, nasadima voća i povrća i sl.

Ovo je sigurno najznačajniji i najveći IoT projekat u Bosni i Hercegovini, a platforma je izuzetno fleksibilna i agilna što omogućava kreiranje i dodavanje novih opcija u kratkom vremenskom periodu. „Izuzetno nam je drago da sa našim dugogodišnjim partnerom BH Telecomom, uz pomoć isključivo domaćeg znanja, tržištu ponudimo jedan ovakav set naprednih usluga. IoT je tema o kojoj se u svijetu mnogo priča i istražuje, ali relativno mali broj kompanija ima ozbiljne servise za ponuditi. Izuzetno je bitno za dugoročni uspjeh domaćih kompanija da ovakve napredne i brzo rastuće usluge ponude među prvima u regionu.“ rekao je Isan Selimović, direktor QSS kompanije.

internet-of-things

Internet of Things je trenutno jedna od najaktuelnijih globalnih IT tema. Prema globalnim procjenama, gotovo pet milijardi stvari će biti povezano na Internet do kraja 2015. godine, a taj će broj porasti na 25 milijardi do 2020. godine, što će omogućiti korisnicima da efikasnije raspoređuju i koriste različite resurse. Predstavljajući prvu i jedinstvenu IoT platformu u regionu, BH Telecom i QSS još jednom dokazuju da prate svjetske IT trendove i da kao lideri na domaćem tržištu korisnicima u BiH nude najmodernije usluge vrhunskog kvaliteta.

„Internet of Things (IoT) definitivno transformiše način na koji živimo i radimo. Sa IoT rješenjima, možete povezati i pratiti sredstva i svoje poslove sa bilo kojeg mjesta na zemaljskoj kugli gdje god da se nalaze, bez obzira o kojoj se industrijskoj grani radi, uključujući: automobilsku industriju, poljoprivredu, energetiku, zdravstvo, transport i logistiku, i još mnogo toga. Naša IoT rješenja mogu vam pomoći da dođete do poslovnog cilja brže, stvaranjem novih poslovnih modela i novih poslovnih prilika, automatizacijom procesa i poboljšanjem operativne efikasnosti.“ rekao je Adnan Hantalašević, M2M i Cloud Solutions specijalista za razvoj u BH Telecomu.

Više informacija o pomenutoj platformi možete dobiti na QSS Enterprise Day 2015 konferenciji koja će biti održana 28.05.2015. godine u hotelu Bristol u Sarajevu. Kompletnu agendu i više informacije o samoj konferenciji možete pronaći klikom na ovaj link. Učešće na konferenciji je besplatno za sva pravna lica uz obaveznu prijavu učešća putem stranice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo