Utorak, 22 lipnja, 2021

Bh. tim uspješno doputovao u Soči

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

U ranim jutarnjim satima bh. olimpijski tim je doputovao u Soči, gdje ih je dočekao šef misije Said Fazlagić.

Said Fazlagić je potvrdio da je samo putovanje proteklo u najboljem redu, te da je, imajući u vidu sitaciju vezanu za striktne bezbjedonosne kontrole u Olimpijskom selu, naš tim prošao bez većeg zadržavanja.

Prvi bh. takmičar koji će nastupiti na Olimpijskim igrama je Igor Laikert u disciplini spust (nedjelja 09-02.). Njegov trener Ajdin Pašović je već bio u izviđanju borilišta te je konstatovao da je spust staza alpskog centra „ Rosa Khutor“ tehnički veoma zahtjevna i većini sportista nepoznata što daje dodatnu težinu samom takmičenju.

Pašović je nadalje istakao da je atmosfera u bh. timu veoma pozitvna, te da je smještaj dobar i ispunjava očekivanja za ovakvu vrstu takmičenja.

Istog dana svoj prvi nastup će da ima i Tanja Karišik u disciplini 7,5 km sprint na borilištu Laura Cross Country Ski &Biathlon Center.

Podizanje zastave BiH u olimpijskom selu “Mountaine Vilage“ je predviđeno za sutra, 06.02.2014. godine, sa početkom u 14:00 sati po lokalnom vremenu.

(Source)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo