Utorak, 27 srpnja, 2021

Bh. vlasti odbile primiti naše državljane, Hrvatska ih stavila u karanten

Nemojte propustiti

Načelnik štaba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić je potvrdio da su državljane BiH htjeli prebaciti do granice i predati ih tamošnjim vlastima, ali taj je zahtjev odbijen.

U splitskoj luci jučer se odvijala prava drama s putnicima s broda “Marco Polo”, koji su iz Ancone došli u Split. Na brodu je bilo 93 putnika, među kojima je 57 hrvatskih državljana, devet italijanskih, šest državljana Bosne i Hercegovine, troje iz Crne Gore te iz drugih zemalja. Za 46 putnika krizni štab je odlučio da moraju ići u karantin koji je uspostavljen u bloku C Hotela Zagreb u Splitu.

Ali, devetero Italijana je izrijekom odbilo ići u karantin i ultimativno zatražilo da brod Jadrolinije isplovi natrag prema Anconi i vrati ih u Italiju.

Ali, uprava Jadrolinije u međuvremenu je suspendirala isplovljavanje prema Italiji i odbila vanredno uputiti trajekt prema Italiji, jer nema jamstava italijanskih vlasti da bi prihvatile brod i putnike.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da će Italija primiti svoje državljane natrag, a ostali stranci, kojih je manje od 20, bit će smješteni u karantin.

U karantin bi trebali i državljani Bosne i Hercegovine jer su ih vlasti Bosne i Hercegovine odbile primiti, javlja Jutarnji list.

Načelnik štaba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić je potvrdio da su državljane BiH htjeli prebaciti do granice i predati ih tamošnjim vlastima, ali taj je zahtjev odbijen.

U karantenu će i devet hrvatskih državljana koji nemaju uvjete za samoizolaciju.

Na teritoriju Hrvatske na tri lokacije su uspostavljeni karantini, službeno je potvrđeno Jutarnjem listu u Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Lokalne vlasti i štabovi civilne zaštite odbijaju kazati gdje se karantene nalaze, a u medijima se danas špekuliralo kako je riječ o lokacijama – Hotel Zagreb u Splitu, Hotel Galeb u Kuparima i Hotel Tomislavov dom na zagrebačkom Sljemenu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo