Subota, 21 svibnja, 2022

BHRT: Javni servis BiH jedan od 14 uvjeta za članstvo BiH u EU

Nemojte propustiti

Upravni odbor BHRT-a pozdravio je raspravu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o stanju u ovom javnom servisu. U saopćenju za javnost, naveli su da neizvjesna situacija i financijska blokada traže žurna rješenja.

Podsjećaju da su u informaciji koju su poslali Parlamentarnoj skupštini BiH pojasnili cjelokupno, složeno stanje koje je ponajviše prouzrokovano nagomilanim dugovanjima entitetskih televizija.

“Višemilijunska dugovanja, te neriješeni sudski sporovi doveli su do nemogućnosti funkcioniranja Radiotelevizije BiH, javnog bosanskohercegovačkog emitera jedinog medijskog pogleda BiH u Europsku uniju, jer je upravo ovaj javni servis član EBU-a. Blokadom i otežanim funkcioniranjem BHRT-a dovedeno je u pitanje participiranja i BiH kao države u mnogim međunarodnim, medijskim organizacijama”, istaknuli su iz Upravnog odbora BHRT-a.

Kao što su istaknuli i u informaciji Parlamentu upravo je BHRT, javni servis BiH jedan od 14 uvjeta za članstvo BiH u Europskoj uniji.

“Pozdravljamo još jednom raspravu o stanju na BHRT-u na državnom Parlamentu kao i prijedloge zastupnika, te još jednom pozivamo na žurna rješenja kako bi se trajno riješilo financiranje BHRT-a i time osigurali normalni uvjeti za rad. Upravni odbor BHRT-a će nastaviti sukladno svojim ovlastima i mogućnostima tražiti unutar BHRT-a rješenja za opstanak i budućnost ovog javnog emitera”, navodi se u priopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Željko Komšić na HRT-u: Stalno preko naše tarabe virite, nepristojno je…

“Mi nikad nismo bili jarani, ne znam šta on misli pod tim. Neću više govoriti o njemu, bilo bi...

Možda vas zanima i ovo