Utorak, 27 srpnja, 2021

BHRT povukla aplikaciju za učešće na eurosongu 2016.

Nemojte propustiti

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) danas je, u roku predviđenom za povlačenje bez finansijskih posljedica, povukla svoju aplikaciju za učešće na Eurosongu 2016. godine, s mogućnošću naknadne prijave za učešće na takmičenju za najbolju pjesmu Europe.

Odluka je donesena nakon intenzivnih pregovora sa EBU-om, koji je i ovaj put, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju BHRT-a nastalu zbog drastičnog pada prihoda od RTV takse, BHRT-u omogućio da do kraja oktobra pokuša pronaći sponzore odnosno osigura finansijska sredstva da bi se BiH ponovo vratila na to prestižno takmičenje i dobila mogućnost da se najširem europskom auditoriju predstave potencijali Bosne i Hercegovine.

– Imajući u vidu interese javnosti, Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) učinit će do kraja oktobra zajedno sa poslovnim partnerima sve napore da osigura sredstva za učešće BHRT-a na Eurosongu 2016. u Štokholmu. Pozivamo sve zainteresirani da nas kontaktiraju, budu dio projekta ESC 2016 i promoviraju se uz najbolje i najgledanije programe BHRT-a – saopćila je Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo