Petak, 15 listopada, 2021

Biće burno u parlamentu RS-a: Pokreće se zahtjev za smjenu Dodikove ministrice ‘zbog kršenja odluka NSRS-a’

Nemojte propustiti

„Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i ćutati, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora ali dostižna“, najavio je Nebojša Vukanović.

Dok s jedne strane Milorad Dodik i SNSD zamajavaju narod pričama o blokadi institucija BiH zbog navodne i lažne odbrane srpskih nacionalnih interesa, s druge strane najviši funkcioneri krišom glasaju i odlučuju u institucijama BiH.

Tako je ministrica finansija RS-a Zora Vidović, na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao ministrica finansija i član Upravnog odbora UIO BiH iz tog bh. entiteta, glasala za donošenje Odluke o kupovini poslovnog prostora u centru Banjaluke od Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika, i da se za to planiraju sredstava u Budžetu Vijeća ministara BiH za narednu 2022. godinu.

Učestvovanje u radu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i glasanje za sramnu Odluku da se baci 100 miliona maraka za zgradu kako bi Dodik, Čović i tajkuni preko kumova dodatno milionima napunili džepove, je drsko i sramno, te predstavlja izdaju i grubo kršenje Odluka Narodne skupštine Republike Srpske koje su usvojene na Posebnoj sjednici kada je odlučeno da se do daljeg ne učestvuje i ne glasa u Zajedničkim institucijama BiH, tvrdi zastupnik Nebojša Vukanović.

„Zbog toga ću, uz zahtjev za smjenu potpredsjendika Narodne skupštine Denisa Šulića, koji je na Dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske, tražiti i smjenu Zore Vidović zbog kršenja Odluka i zakona“, poručuje Vukanović.

„Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i ćutati, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora ali dostižna“, najavio je Vukanović.

Podsjetimo, u medijima je jučer objavljeno kako su predstavnici bh. entiteta RS u Upravnom odboru UIO, uprkos bojkotu državnih institucija donosili odluke da Federacija plati RS-u skoro 12 miliona KM!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo