Srijeda, 6 srpnja, 2022

Biće to zanimljiv susret: Bundalo rekao šta će uraditi kada prvi put vidi Dodika koji mu je psovao majku

Nemojte propustiti

Bundalo kaže da Dodikov istup smatra uvredljivim, a u političkom smislu nečuvenim u demokratskoj praksi.

Reagujući na istup Milorada Dodika na stranačkom skupu u Bosanskoj Dubici, poslanik PDP-a u NSRS-u Perica Bundalo rekao je da mu je neshvatljivo i šokantno da najutjecajnija politička ličnost, član Predsjedništva BiH i predsjednik najveće političke partije u RS-u, Milorad Dodik psuje majku poslaniku u NSRS-u.

“Dodik je pri tome jasno rekao da se vulgarna psovka, uz pominjanje majke, odnosi na mene, izgovorivši moje ime i prezime. Razlog je moj politički stav o problemima u Кozarskoj Dubici, gdje inače živim, izazvanim podjelama u Dodikovoj partiji, odnosno SNSD-u“, rekao je Bundalo.

On kaže da Dodikov istup smatra uvredljivim, a u političkom smislu nečuvenim u demokratskoj praksi, gdje drugo i drugačije mišljenje, iskazano skladu sa moralnim normama, nailazi na brutalnu reakciju.

„Ne želim koristiti političku scenu niti medijski prostor za poruke Dodiku niti planiram ovim putem da odgovaram. Кada Milorada Dodika sretnem, prvom prilikom ću mu u lice, lično, bez kamera i govornice, reći šta o tome mislim“, ističe Bundalo.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

‘Stigli paradajz turisti’: Prizor sa plaže podijelio ljude… Jesu li ovo stranci ili ‘domaći’ gosti iz komšiluka?!

„Vjerovatno im je mozak u tabanima pa su ga pokrili da ga ne opali sunčanica“, bio je još jedan...

Možda vas zanima i ovo