Subota, 1 listopada, 2022

Biden: Pandemija covida je završila! Niko ne nosi maske i čini se da su svi u dobroj formi

Nemojte propustiti

– Stvari se mijenjaju i mislim da je to savršen primjer toga – kazao je američki predsjednik

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u intervjuu za CBS da je pandemija covida-19 završila. “Pandemija je gotova, ali još uvijek imamo problem s covidom”, rekao je Biden u intervjuu koji je snimljen u četvrtak.

“Ako pogledate, niko ne nosi maske. Čini se da su svi u prilično dobroj formi. Stvari se mijenjaju i mislim da je to savršen primjer toga”, nastavio je američki predsjednik.

Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 miliona slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 miliona ljudi. U SAD-u je bilo više od 95 miliona slučajeva covida, a umrlo je više od milion ljudi. Sam Biden bio je pozitivan na koronavirus u julu i liječen je lijekom Paxlovid.

Krajem augusta i njegova supruga Jill zaražena je virusom te je liječena tim lijekom. U prosjeku 390 ljudi još uvijek umre u SAD-u svaki dan zbog komplikacija nakon pozitivnog testiranja na koronavirus.

SAD je nedavno odobrio dva nova cjepiva prilagođena dominantnoj varijanti virusa omikron.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo