Utorak, 28 rujna, 2021

BiH će otvoriti granice za strane državljane, ali ovo je uslov!

Nemojte propustiti

Tegeltija je nakon sastanka sa entitetskim premijerima kazao da je usaglašeno i predložit će da granice BiH budu otvorene za strane državljane

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem. Sastanak je održan u zgradi institucija BiH.

Tegeltija je nakon sastanka kazao da je usaglašeno i predložit će da granice BiH budu otvorene za strane državljane uz negativan tekst na virus korona, prenosi “Dnevni avaz”.

– Vlade entiteta će ove odluke potvrditi na svojim sjednicama, a onda i Savjet ministara – rekao je Tegeltija.

Zoran Tegeltija

Najavio je i da je dogovorena priprema programa zaštite domaće privrede koji će biti ugrađeni u Program ekonomskih reformi BiH.

– Dogovoreno je da otvorimo proces pregovora s MMF-om. Očekujemo da Misija MMF-a bude u oktobru, a dva mjeseca poslije trebali bismo usaglasiti novi aranžman s MMF-om. Očekujemo da se završe razgovori s Evropskom komisijom o makroekonomskoj pomoći. Tražit ćemo da ta pomoć bude predviđena u narednih pet – šest godina kao što je i za članice EU. To bi bilo odlično za finansijsku stabilnost BiH – rekao je Tegeltija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izjava Andreja Plenkovića neće se svidjeti Miloradu Dodiku: “Bosna i Hercegovina treba biti suverena, samostalna, jedinstvena zemlja…”

Hrvatski je premijer najavio i da će se u četvrtak susresti s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom prilikom...

Možda vas zanima i ovo