Četvrtak, 7 srpnja, 2022

BiH: Danas oblačno, za vikend kiša i snijeg

Nemojte propustiti

U BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa dosta sunčanih intervala, a slaba kiša padaće ponegdje večeras, dok se značajnije padavine očekuju predstojećeg vikenda.Duvaće slab južni vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha biće između osam i 14 stepeni Celzijusovih.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

U noći između subote i nedjelje, 2. i 3. februara, biće obilnih padavina u cijeloj zemlji – u nizinama kiša, a u višim područjima i u Krajini snijeg. U prosjeku će pasti između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Padavine će se nastaviti i u nedjelju, da bi u noći između nedjelje i ponedjeljka, 3. i 4. februara, usljed pada temperature, slab snijeg počeo da pada u većem dijelu zemlje.
U ponedjeljak, 4. februara, opet će biti uobičajeno hladno sa najvišom dnevnom temperaturom do pet, a na krajnjem jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Jutros je u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Gacko minus pet, Bjelašnica i Nevesinje minus četiri, Foča, Rudo i Sokolac minus tri, Han Pijesak, Višegrad, Čemerno, Goražde i Drvar minus jedan, Doboj, Prijedor, Livno, Jajce i Zenica nula, Banjaluka, Derventa, Bugojno, Kupres i Sanski Most jedan, Bijeljina, Srebrenica, Mostar i Tuzla dva, Sarajevo, Trebinje, Zvornik i Gradiška tri, Mrkonjić Grad i Stolac četiri, Bihać pet, Gradačac osam, Neum devet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica 118, Čemerno 57, Han Pijesak 24 centimetra.

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ljekari u BiH upozoravaju: Nedostaje novca za operacije na srcu, smrtnost je sve veća!

Svi bolnički centri u Federaciji BiH, koji izvode ove zdravstvene usluge, premašili su predviđena finansijska sredstva tako da se...

Možda vas zanima i ovo