Utorak, 27 srpnja, 2021

BIH pooštrila mjere zbog koronavirusa: Svi koji se vrate iz Njemačke, Španije, Francuske, Kine, Italije, Irana i Južne Koreje moraju u karantin

Nemojte propustiti

Već sinoć je 161 putnik, nakon što su sletjeli iz Berlina na Međunarodni aerodrom u Tuzli, završio u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji.

Od jučer je na snazi nova mjera Kriznog štaba Federacije zbog koronavirusa što podrazumijeva obaveznu karantinu za sve koji se vrate iz Njemačke, Španije ili Francuske.

Podsjetimo, ova odluka ranije je važila za one koje se vraćaju iz Kine, Italije, Irana ili Južne Koreje. Prema novoj odluci, svi koji se vrate iz Njemačke, Španije ili Francuske moraju 14 dana u karantin.

Već sinoć je 161 putnik, nakon što su sletjeli iz Berlina na Međunarodni aerodrom u Tuzli, završio u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji. Svima je odmah izdato izdato rješenje o dvosedmičnoj kućnoj izolaciji, a pregledaju ih ljekari i sanitarni inspektori.

Žalba ne odlaže izvršenje naredbe

Osobe kojima se rješenje izda mogu uputiti žalbu, ali ona neće odložiti izvršenje naredbe.

Međutim, ostaje otvoreno pitanje kako će osobe koje su zaposlene u nekoj od navedenih zemalja, a ukoliko se u narednih 14 dana moraju vratiti na posao, opravdati odsustvo.

Također, ne zna se na koji će se način nadgledati poštivanje odluke o provođenju karantina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo