Nedjelja, 25 srpnja, 2021

BiH: Pošiljke iz Hong Konga ponovo stižu

Nemojte propustiti

Na adresu “BH pošte” je u posljednjih nekoliko dana pristiglo šest tona pošiljki porijeklom iz Kine, raspoređenih u više od 500 vreća ili drugih spremnika, a najvećim dijelom pošiljaoci su kompanije iz Azije koje se bave internet prodajom.

Ova pošiljka potvrda je da je deblokiran zastoj s transportom iz Hong Konga od 31. marta ove godine, potvrđeno je “Nezavisnim” u “BH pošti”.

“Sve prispjele pošiljke prošle su carinu i usmjerene su ka dostavnim poštama. Neki problem s poštama Hong Konga ‘BH pošta’ nije imala. Mi se jesmo obratili najvišim instancama za objašnjenje, odakle nisu imali konkretan odgovor o uzroku zastoja, već su obećali da će nastojati riješiti problem, a to je očito i učinjeno. Ne znamo da li je ovo sva količina koja je stajala”, kaže za “Nezavisne” Katarina Kamočaji, portparol “BH pošte”.

Redovnom kontrolom utvrđeno je da se radi o pošiljkama čiji je prenos trajao i po nekoliko mjeseci, a neke količine predate su čak u oktobru 2014. godine. Iz nepoznatih razloga, međutim, kako dodaju u “BH pošti”, zadržane su u procesu prenosa i ova kompanija ne raspolaže informacijama o načinu opreme pošiljki i korištenim sredstvima prevoza do naše zemlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo