Petak, 22 listopada, 2021

BiH treba ljude koji će intenzivno raditi na spriječavanju ponovnog genocida

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Aušvic institut za mir i pomirenje iz SAD i Fondacija porodičnog sjećanja (Family Memorial Foundation Ltd.) u saradnji s Centrom za dijalog – Vesatijja organizuju seminar o prevenciji genocida i masovnih zločina u Gazi Husrev-begove biblioteci u Sarajevu od 19. do 21. marta, prenosi novinska agencija Patria.

Organizatori će upoznati sudionike s pojmom genocida i njegovom povezanošću sa širom kategorijom ratnih zločina, osposobljavanje svjetske komunikacijske mreže za lidere država i kreatore političke volje koji će imati zadatak da rade na prevenciji genocida i ratnih zločina u svijetu.

– Vjerujemo da je sprečavanje genocida i masovnih zločina ostvarivo – navode organizatori.

Za Bosnu i Hercegovinu je važno da zemlja dobije mrežu sposobnih vođa zajednice i opremi ih sa profesionalnim alatima, kako bi svojim zalaganjem spriječili genocid i masovne zločine.

Želja organizatora seminara u Sarajevo je da uključi sve zajednice u Bosni i Hercegovini – vjersku, državnu, akademsku i civilno društvo – i radi s njima na stvaranju mreže organizacija koje će educirati i djelovati u duhu prevencije genocida i masovnih zločina, prenosi NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo