Utorak, 22 lipnja, 2021

Bihać: U novim protestima povrijeđeno više osoba

Nemojte propustiti

Foto: Bihac.ba
Foto: Bihac.ba

Više osoba je povrijeđeno u novim protestima u Bihaću, i to tokom sukoba policije i demonstranata, javlja Anadolija.

Više od hiljadu građana okupilo se na centralnom gradskom trgu u Bihaću, gdje su nastavili jučer započete proteste zahtijevajući ostavku Vlade Unsko-sanskog kantona. Okupljeni demonstranti kasnije su otišli do kuće kantonalnog premijera Hamdije Lipovače u bihaćkoj Midžić mahali, gdje je došlo i do sukoba sa policijom. Demonstrante je tamo dočekala interventna policija, koja je pokušala osigurati područje oko kuće i zaustaviti ih policijskim kordonom, ali su ih oni kamenovali. Došlo je do sukoba policije i demonstranata, u kojima je više osoba povrijeđeno. Kamenovana je i kuća premijera Lipovače, javlja Fena, a nakon čega se većina demonstranata povukla. Vratili su se na Gradski most, gdje su ponovo uslijedili zahtjevi za ostavkama kantonalne Vlade. Potom se dio ekstremnijih demonstranata uputio prema zgradi Vlade USK

Protesti se nastavljaju.

Lipovača je ranije u izjavi za Anadoliju odbacio informacije da je pobjegao iz Bihaća i sa suprugom i troje djece se, kako su prenijeli neki bosanskohercegovački mediji, sklonio u Hrvatsku.

”Ja sam u Bihaću! Podržavam iskazivanje nezadovoljstva građana kojima je to cilj. Osuđujem i suprotstavit ćemo se najgrublje onima koji dolaze pijani, drogirani, opskrbljeni rekvizitima za pljačku, palež i uništavanje. Posebno onim poslanim iz drugih sredina da pale i ruše Bihać”, kazao je Lipovača.

”Građani zovu i ogorčeni su rušenjem i paljenjem”, kazao je Lipovača.

Lipovača je sinoć rekao da neće podnijeti ostavku.

”Bio bih neozbiljan prema građanima kada bi to učinio, jer ne znam kome bi predao vlast, a bezvlašće ne želim da dopustim. Vlada radi u punom kapacitetu. Mi vlast možemo prepustiti samo ozbiljnim ljudima. Ne bi bili ozbiljni prema ljudima koji su nas podržali ako bi sada dali ostavku”, rekao je Lipovača.

Kazao je da Vlada USK radi u punom kapacitetu.

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo