Petak, 24 rujna, 2021

Bijedić uputio otvoreno pismo Schmidtu: „Milorad Dodik, ali i opozicija u Republici Srpskoj priželjkuju afganistanski scenario u Bosni i Hercegovini…“

Nemojte propustiti

Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH (SDBIH) i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH poručio je kako Dodik, pa i opozicija u RS-u priželjkuju afganistanski scenario u BiH.

„Pozivam Johanna Sattlera, šefa Delegacije Europske unije, NATO pakt, međunarodne faktore za mir da Dodikove poteze ne shvataju paušalno. Desio bi se isti, ako ne i gori scenario kakav možemo vidjeti u Afganistanu, ukoliko bi se povukli iz sistema odlučivanja.

Posebno se poziv odnosi na Christiana Schmidta, novog visokog predstavnika u BiH, za kojeg se nadam da će ubrzati ispunjenje uvjeta i ciljeva OHR-a koji će doprinijeti stabilnosti u BiH, tako što će osigurati dosljednju provedbu civilnih aspekata Općeg okvirnog sporazuma za mir.

Činjenica jeste da se međunarodni faktori trebaju povući iz Bosne i Hercegovine, ali tek u ono vrijeme kad na sve tri strane dođu ljudi normalnih razmišljanja koji BiH vide kao svoju državu, modern i evropsku državu, za razliku od sadašnjih koji po “pamet” idu u susjedne države.” – zaključio je Bijedić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo