Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Bijela kuća ne želi komentarisati hoće li Edward Snowden postati “izdajnik” ili “zviždač”

Nemojte propustiti

Bijela kuća ne želi dati odgovor na pitanje hoće li Edward Snowden, bivši suradnik obavještajne agencije NSA, koji je razotkrio aferu o globalnom prisluškivanju, imati status “izdajnika” ili “zviždača”.

edward-sGlasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney ponovo nije htio komentirati špijunsku aferu, koja je uzbunila svjetsku javnost, ali i svjetske vlade.

Još uvijek se ne zna ni gdje se nalazi zviždač Snowden, bivši suradnik agencije NSA i konsultant kompanije Booz Allen Hamilton, koji je zadnji put viđen u Hong Kongu.

Na redovitoj dnevnoj pres-konferenciji novinari su upitali Carneyja smatra li Bijela kuća Snowdena “izdajnikom”, kako se izrazio predsjednik Zastupničkog doma John Boehner ili bi se u toj stvari mogao primijeniti status “zviždača”, koji bi mu osigurao imunitet.

– Neću govoriti o nedavno pokrenutoj istrazi. Za sve u vezi te osobe, njegovog statusa i pojedinostima istrage nadležni su pravosuđe i FBI – rekao je Carney ne želeći reći ni hoće li Sjedinjene Države tražiti Snowdenovo izručenje, kao što su tražili kongresnici obiju stranaka, prenosi agencija Hina.
(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo