Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Bila pijana: Profesorica ispitivala studente 23 sata

Nemojte propustiti

Studenti tvrde da je Zaripova povremeno odlazila u susjednu prostoriju da popije alkoholno piće ali da njima nije dopuštala da izađu.

Foto: IlustracijaProfesorica Landiš Zaripova sa Univerziteta “Kazan” u centralnom dijelu Rusije navodno je studente podvrgla ispitu dugom 23 sata bez hrane ili pauze za odlazak u toalet, jer je bila pijana.

Zaripova je navodno ignorisala studente i tokom ispita govorila o njenim poslovnim interesima, te o ljubavi prema odjeći, prenose Nezavisne novine.

Ona je započela usmeno ispitivanje u 10 sati ujutro 26. juna, a završila u devet ujutro narednog dana.

Studenti tvrde da je Zaripova povremeno odlazila u susjednu prostoriju da popije alkoholno piće ali da njima nije dopuštala da izađu.

U intervjuu za ruske medije Zaripova je negirala da je bila pijana i da smatra da studenti žele da joj se osvete jer nisu prošli na ispitu.

Ruski studenti često usmeno odgovaraju, dajući odgovore na pitanja ispred svog profesora. Zaripova nije negirala da su ispiti dugo trajali.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo