Srijeda, 29 rujna, 2021

Bilal Bosnić pušten na slobodu nakon što je odslužio sedmogodišnju kaznu zatvora

Nemojte propustiti

“On je pušten nakon izvršenja cijele kazne, nije pušten na uslovnu slobodu”, rekao je Perković.

Osuđenik Husein Bilal Bosnić jutros je pušten iz zatvora u Vojkovićima gdje je služio kaznu od sedam godina na koju ga je osudio Sud Bosne i Hercegovine, potvrđeno je to za N1.

Direktor zatvora Siniša Perković rekao je za N1 da je Bosnić zatvor napustio u 9.00 sati.

“On je pušten nakon izvršenja cijele kazne, nije pušten na uslovnu slobodu”, rekao je Perković.

Bosniću je 2016. potvrđena presuda kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, te organizovanja terorističkih grupa.

Njemu je prvostepena presuda izrečena krajem 2015. godine kada je proglašen krivim da je 2013. i 2014. držao govore s ciljem podsticanja pripadnika selefijske zajednice da se priključe organizovanoj terorističkoj grupi u takozvanoj Islamskoj državi.

Bosnić je uhapšen u septembru 2014. godine u velikoj policijskoj akciji pod nazivom “Damask”, zajedno s dvadesetak pristalica. Svi su privedeni pod sumnjom da su bili članovi mreže koja je novačila mladiće iz BiH za sudjelovanje u oružanim sukobima u Siriji i Iraku na strani terorističkih skupina poput takozvane Islamske države i Fronte al-Nusra.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo