Subota, 28 siječnja, 2023

Bild: Mirnesa pljačku planirala 250 metara od policije, zapečatili joj stan

Autor:Bild/Avaz

Nemojte propustiti

Mirnesa iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila.

Mirnesa je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala, navodi Bild.

– Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu. Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice: “Vaš profilni cilindar je zamenjen! Pravi ključevi su kod policije” – piše Bild.

Mirnesa se u ovaj stan uselila na ljeto 2021., a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do navečer.

Podsjećamo, Mirnesa iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila.

Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica.

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo