Utorak, 22 lipnja, 2021

Bill Gates očekivao pandemiju, godinama je skladištio hranu

Nemojte propustiti

Otkako je korona virus napao svijet, zaklada Bill i Melinda Gates donirala je najmanje 250 milijuna dolara za raspoređivanje medicinskih potrepština i za pomoć znanstvenicima u pronalaženju lijeka i cjepiva.

Bill Gates je u razgovoru za TED iz 2015. rekao da svijet nije ‘spreman za sljedeću epidemiju’ i napisao je u 2017. objavljenom članku za Business Insider da bi sljedeća epidemija mogla biti ‘super zarazan i smrtonosan soj gripe.’

Melinda Gates rekla je u intervjuu za BBC Radio u četvrtak da su ona i njen suprug Bill godinama spremali hranu u svoj podrum u iščekivanju pandemije ili druge katastrofe.

– Prije nekoliko godina razgovarali smo, što ako ne bude pitke vode? Kamo ćemo otići ako se nešto dogodi? Što bismo mogli učiniti s obitelji – izjavila je u radio emisiji te objasnila da su shvatili kako je priprema isključivo na njima te su zbog toga počeli skladištiti neke stvari poput vode i konzervi u svoj podrum.

Bill Gates

Kaže kako jedina stvar koju nisu ni mogli pripremiti je cjepivo ili lijek za pandemiju, iako danas pomažu i u tom cilju.

Otkako je korona virus napao svijet, zaklada Bill i Melinda Gates donirala je najmanje 250 milijuna dolara za raspoređivanje medicinskih potrepština i za pomoć znanstvenicima u pronalaženju lijeka i cjepiva.

– Ono što uglavnom pričamo sada u našoj kući svake večeri je koliko imamo sreće. Razumijemo svoju privilegiju. A kad molimo zahvalnost za stolom, svjesni smo da postoji niz obitelji diljem svijeta koje nemaju što staviti na stol – istaknula je.

Foto: Pixabay

Suosnivač Microsofta bio je doista vizionar što se tiče pandemije, rekavši Financial Timesu početkom travnja da će to biti ‘najveći događaj’ života većine ljudi danas. Predlaže razne akcije koje bi zemlje mogle poduzeti kako bi pomogle u praćenju virusa, uključujući stvaranje međunarodne baze podataka za razmjenu informacija.

U srijedu je zaklada Bill and Melinda Gates objavila da će osigurati 150 milijuna dolara financiranja za pomoć u raspoređivanju dodatnih medicinskih potrepština i za pomoć znanstvenicima u otkrivanju liječenja i cjepiva protiv virusa. Fondacija je donirala ukupno 250 milijuna dolara za pomoć globalnim organizacijama u reakciji na širenje korona virusa, piše Business Insider.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo