Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Bišćani u šoku – Izgubljen još jedan mladi život: Iznenada preminula 22-godišnja Sara Tulić

Nemojte propustiti

Bišćani su u šoku! Izgubljen je još jedan mladi život. Sa ovog svijeta je otišla Sara Tulić, a uzrok smrti je srčani udar, piše portal Bihac.ba.

Sara je kćerka proslavljenog bihaćkog nogometaša Selama Tulića – Zele. Dženaza će se obaviti sutra (ponedjeljak) na Humcima u 14 sati, a posljednji ispraćaj kreće ispred bihaćke bolnice u 13.45.

Isti izvor prenosi pismo Sarinih prijatelja koje je objavljeno na društvenoj mreži Facebook:

GSS stanica Bihać “Svi mi rođenjem sjedamo u voz života. Voz ide i ne staje, samo putnici ulaze i izlaze. Prije nekoliko godina u naš vagon ušla je Sara. Bila je prava Sadifa… Stopostotni sportista, osmjeh od uha do uha, puna pozitivne energije kojoj je samo sport pomagao da ne eksplodira od snage. Tako uporna osoba rijetko se sreće, sto padova, ali i sto ustajanja na treningu i životu, i opet osmjeh
Pitam se danas, ima li iko da ju je ikad sreo da je bila ljuta, i neraspoložena za razgovor. Često sam imao razgovore sa njom, i uvijek me zapala uloga starijeg brata. Svako sretanje u gradu je bilo “Selam treneruuu”, sa osmjehom koji otrijezni najnervoznijeg.

Ta Sara dođe u Kodokan vagon i počne rasturati, zaplovi kajakom u KKK Una i tamo pokupi medalje, ode u LIMIT i osvoji simpatije svih penjača i ubrzo popne sve probleme. Gdje god dođe svi je uvjeravaju da je talent i da joj se smiješi dobra karijera. Taman kad ona dođe do vrhunca, paf nema više Sare, otišla do drugog vagona da i tamo unese malo pozitivne energije.

Sinoć je Sara sišla sa voza, ostavila nas da čekamo svoju stanicu. Sinoc je On ugasio jedno srce, ojačano košarkom, plesom, penjanjem, veslanjem koje nikad nije pokazalo znake slabosti i umora… Valjda kao primjer nama kad se uljuljkamo u vožnji i zaboravimo na stanicu i silaz koji nas iznenadi ako ne razmišljamo o njemu.

Nakon namaza, sjela je da uči Kur’an, Azrail dođe po nju i odvede je iz našeg voza. Neka tebe Saro, trener je uvijek davao savjete, a svu bitnu pouku ti njemu prenese. Vidimo se u džennetu ako Bog da !”

Muamer Boja Kodokan

Redakcija Bh-index portala upućuje iskreno saučešće porodici, rodbini i prijateljima.

Foto: Bihac.ba
Foto: Bihac.ba

(Bihac.ba, Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo