Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Bišćanin o kojem bruji BiH: Ovo je Sanel Hadžić, oduzet mu i “Porsche” nakon pretresa stana

Nemojte propustiti

Hadžić će nakon 24-satnog pritvora biti predan Tužilaštvu USK sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu i čekati na odluku suda o određivanju pritvora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona po nalogu nadležnog tužioca Tužilaštva USK u Bihaću su jučer u privatnom stanu pronašli oko 1,5 kg droge.

U akciji koja je pripremana više mjeseci slobde je lišen Sanel Hadžić, lice za koje se osnovano sumnja da je vlasnik narkotika velike novčane vrijednosti.

Naime, jučer je objavljen skandalozan video na kojem se vidi kako se Hadžić drogira koristeći kokain. Da stvar bude još gora, osoba sa snimka poručuje djeci da se ne bave sportom, nego da se samo drogiraju, te drogu poredi sa zlatom.

Iako tek predstoji vještačenje zaplijenjenih narkotika, nezvanično velika je vjerovatnoća da se radi o kokainu, čija je cijena na tržištu droge oko 150.000 KM po kilogramu.

Policija je pored droge od Hadžića oduzela i motorno vozilo “Porsche”. On će nakon policijskog pritvora od 24 sata biti predan Tužilaštvu USK sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu i čekati na odluku suda o određivanju pritvora. Hadžić, prema pisanju portala, živi u Švedskoj, ali povremeno dolazi u Bihać.

O Sanelu Hadžiću bh. javnost je čula prvi put kada je jednom bihaćkom bračnom paru ponudio finansijsku pomoć od 10.000 KM. Ovaj je par godinama pokušavao da dobije bebu, pa je zbog neophodne operacije odlučio da notarski da pola kuće onom ko im pozajmi 5000 eura. Hadžić se javio i ponudio im 10.000 KM kao poklon, ali je ovaj bračni par na kraju odustao od pozajmice zbog negativnog publiciteta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo