Subota, 24 rujna, 2022

Bisera Turković razgovarala s ruskim ambasadorom u kupovini vakcina Sputnik V

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

RS je kupio ruske vakcine Sputnik V, dok FBiH još uvijek nije uspjela nabaviti niti jednu vakcinu iako je još krajem marta bilo planirano da stigne pola miliona ruskih vakcina.

Vrlo sadržajan radni sastanak sa ambasadorom Rusije Igorom Kalabuhovom, napisala je danas na Twitteru ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Kako je otkrila, razgovarali su, između ostalog, o kupovini vakcina protiv Covid-19 Sputnik V. Doznaje se da se razgovaralo o otvorenim pitanjima u vezi sa direktnom nabavkom za BiH.

“Razmotrili smo i druga pitanja iz oblasti saradnje dvije države”, napisala je ministrica.

Podsjetimo, u BiH zasad su, od vakcina, došle donacije iz Srbije (AstraZeneca) te cjepiva iz COVAX-a (Pfizer i AstraZeneca).

RS je kupio ruske vakcine Sputnik V, dok FBiH još uvijek nije uspjela nabaviti niti jednu vakcinu iako je još krajem marta bilo planirano da stigne pola miliona ruskih vakcina. FBiH sad pokušava ugovoriti kupovine kineske vakcine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Željko Komšić otvoreno: “Ono što će uraditi Christian Schmidt ovisi od rezultata izbora, njegov potez će ići u tom pravcu”

- Njegov potez će ići u tom pravcu da pojača podjelu zemlje ili da odustane od tog plana -...

Možda vas zanima i ovo