Srijeda, 18 svibnja, 2022

Bit će struje: Predstavnički dom produžio život blokovima u Tuzli i Kaknju

Nemojte propustiti

Predstavnički dom FBiH primio je k znanju Informaciju Vlade FBiH o analizi efekta primjena Odluke Vlade o ograničavanju cijena električne energije.

U raspravi na vanrednoj sjednici Parlamenta FBiH o informaciji o analizi efekata primjene Odluke Vlade FBiH o ograničavanju cijena električne energije Mujo Hasić zastupnik SDP-a kazao je da smo prošle godine bili svjedoci rapidnog rasta cijena električne energije.

“Kupci su nekoliko puta dobijali ponude za snabdijevanje u 2022. i svi smo odbijali jer smo smatrali da će to privredu u FBiH dovesti u težak položaj. Sve je kulminiralo kada je i do tri puta veće cijene u ugovorima ponudila EP BiH”, poručio je Hasić.

Zastupnik Bahrudin Šarić kazao je da ukoliko Predstavnički dom FBiH danas ne donese adekvatne zaključke imat ćemo još goru situaciju sa snabdijevanjem električnom energijom.

Predstavnički dom FBiH primio je k znanju Informaciju Vlade FBiH o analizi efekta primjena Odluke Vlade o ograničavanju cijena električne energije.

Parlament je usvojenim zaključkom podržao i aktivnosti institucija FBiH na produženju rada Bloka 4 u Tuzli i Bloka 5 u Kaknju, te je odobren nastavak rada ovih blokova kako bi se osiguralo snabdijevanje električnom energijom.

Vlada FBiH je zadužena da osigura nabavku dodatnih količina uglja za pomenute blokove u ovoj godini.

Zaključci stupaju na snagu danom donošenja.

Usvojen je i zaključak Damira Mašića kojim se FUZIP zadužuje da sedmično izvještava o pravnim subjektima koji su kršili Zakon o inspekcijskom nadzoru i odluku o ograničavanju marži.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon nesreće na Dobrinji: Pogledajte tučnjavu između oca povrijeđenog dječaka i vozača – “Udarali su se i rukama i nogama”

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak na kojem je, navodno, otac povrijeđenog djeteta krenuo fizički da se obračuna s...

Možda vas zanima i ovo