Subota, 19 lipnja, 2021

Bivša potpredsjednica Vlade Srbije za EU integracije: Zapad sa obje noge ulazi u Bosnu i Hercegovinu, imenovanje Šmita je gotova stvar

Nemojte propustiti

– Jasno je da će Njemačka u BiH pojačati angažman oko euroatlanskog puta BiH i to treba da shvate i neki u Republici Srpskoj – kazala je ona.

Suzana Grubješić iz beogradskog Centra za spoljnu diplomatiju rekla je gostujući u programu beogradske televizije “K1” da Zapad sa obje noge ulazi u BiH.

Kazala je da je priča oko imenovanja novog visokog predstavnika u BiH gotova stvar.

– Njemačka je odlučila da se ozbiljno pozabavi BiH – kazala je Grubješić.

Dodala je da ne misli da će doći do dramatičnih promjena kada je u pitanju prijenos nadležnosti s Republike Srpske na BiH.

– Jasno je da će Njemačka u BiH pojačati angažman oko euroatlanskog puta BiH i to treba da shvate i neki u Republici Srpskoj – kazala je ona.

Kada je u pitanju euvroatlanski put BiH, Grubješić je rekla da je BiH na putu ka NATO savezu.

– Godišnji program za NATO je predat Briselu i BiH se nalazi u fazi čekanja poziva za članstvo u tu organizaciju – precizirala je Suzana Grubješić, bivša potpredsjednica Vlade Srbije za EU integracije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo