Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Bivša TV voditeljica i savjetnica hrvatske predsjednice odgovorila: Ima li šanse za sastanak Grabar-Kitarović i Komšića

Nemojte propustiti

Hrga je istaknula da između predsjednice RH i “otimača hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, koji je na tu poziciju po treći put izabran bošnjačkim glasovima, zahvaljujući nakaradnom i neustavnom Izbornom zakonu BiH, ne može biti nikakva dijaloga”.

Gost emisije “Pressing” na televiziji N1 Hrvatska bila je Mirjana Hrga, bivša TV voditeljica i aktuelna savjetnica predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za strateška pitanja te za odnose s hrvatskim Saborom i Vladom RH.

Upitana šta misli može li doći do susreta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića Hrga je kazala da misli da ne može.

– Ne, mislim da ne može i da to nije realno sada – rekla je Hrga te dodala da se o razlozima takvoga stava nema ništa posebno objašnjavati.

Istaknula je da između predsjednice RH i “otimača hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, koji je na tu poziciju po treći put izabran bošnjačkim glasovima, zahvaljujući nakaradnom i neustavnom Izbornom zakonu BiH, ne može biti nikakva dijaloga”.

– Kakav dijalog; ako znamo sve probleme koji jesu, ako se postavlja pitanje konstitutivnosti jednog od tri naroda. Ako smo suočeni sa svime čime jesmo, o čemu ćemo tu sada pričati – kaže Hrga te dodaje:

– Bilo bi dobro da se razgovara i da se nađu rješenja, a rješenja će se morati naći. Rješenje će se morati naći i zbog dobra Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske da svi možemo ići naprijed, ali ovo nisu fer pozicije – naglasila je Mirjana Hrga.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo