Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Bivši borci blokirali petlju u Šićkom Brodu kod Tuzle

Nemojte propustiti

Nekoliko stotina ratnih veterana je blokiralo petlju u Šićkom Brodu kod Tuzle, čime je zaustavljen saobraćaj prema Orašju, Doboju i Sarajevu, a blokiran je i zapadni ulaz u Tuzlu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na mjestu događaja je tek nekoliko službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, dok su jake policijske snage stacionirane na platou ispred Fabrike obuće Aida. Tamo se okupilo desetak članova Sindikata Solidarnost, koji su također krenuli prema Šićkoj petlji kako bi se pridružili protestu.

Bivši borci stvaraju buku pištaljkama, a nose državne zastave BiH, kao i zastave Republike Bosne i Hercegovine. Dio njih je odjeven u maskirne uniforme.

Još uvijek niko nije želio davati izjave za medije, a dio učesnika još uvijek pristiže na petlju, zapadno od Tuzle.

Širom Federacije BiH danas u 12 sati su počeli protesti bivših boraca koji zahtjevaju od Vlade FBiH usvajanje Rezolucije s tri ključna zahtjeva. To su jedinstven registar boraca, jedno boračko udruženje i borački dodatak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo