Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Bivši fakultetski profesor i njegova supruga poginuli dok su išli kćeri na grob

Nemojte propustiti

Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info

Mile Delić (81) iz mostarskih Jasenica, penzionisani profesor Agronomskog fakulteta u Mostaru, i njegova žena Razija (79), nekadašnja direktorica vrtića Radobolja, poginuli su jučer ujutro u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na izlazu iz Mostara prema Sarajevu, na raskrsnici u naselju Zalik.

Kako se sumnja, tragedija se dogodila kada su automobilom peugeot 207 izletjeli pred šleper kod benzinske pumpe Ina, i to dok su išli prema groblju Sutina, gdje im je prije više od desetljeća pokopana iznenada preminula kći dr. Dijana Delić.

Prema kazivanju članova ožalošćene porodice, druga kći im trenutačno živi i radi u Švedskoj.

VEZANO: Stravične slike mjesta nesreće: Žena i muškarac poginuli u smrskanom automobilu na ulazu u Mostar – FOTO

Svjedoci su policajcima govorili da su se nesretni Mile i njegova žena Razija oko 10.25 sati vozili u peugeotu te su sa sporedne ceste izletjeli na glavnu cestu, a u tom kritičnom trenutku su nailazila dva šlepera. Naime, postoje dvojica očevica koja su potvrdila da se vozač peugeota uključivao iz Ulice maršala Tita na magistralnu cestu M-17.

– Peugeot je izašao na glavnu cestu upravo kada su tuda prolazili šleper. Prvi je uspio nekako zaobići peugeota, ali ovaj drugi se zabio tačno u vozačeva vrata“, naveo je novinarima na mjestu nesreće dežurni kantonalni tužilac Milan Ristić, ističući kako će se sve okolnosti naknadno utvrđivati te kako je zbog toga naložio brojna vještačenja, kao i obdukciju.

– Morat će se raditi vještačenja nad vozilima, a obavit će se i obdukcija nad tijelom poginulog Mileta jer je njegovo ponašanje za volanom bilo u najmanju ruku nelogično, treba se utvrditi je li možda imao neke zdravstvene probleme – zaključio je dežurni tužilac. Peugeot je ostao posve slupan s lijeve bočne strane, a vatrogasci su morali rezati lim da bi izvukli nesretne supružnike iz olupine. Još su davali znakove života pa su kolima hitne pomoći žurno odvezeni u bolnicu.

Nažalost, 79-godišnja Razija umrla je na putu do Univerzitetskog kliničkog centra Bijeli brijeg, a za nešto više od sat i pol kasnije, oko 12.15 sati, i 81-godišnji Mile je podlegao u bolničkoj postelji u Južnom logoru. Kako navode doktori, ona je imala smrtonosno povrede glave, a on također kobno unutarnje krvarenje. Za to vrijeme, vozač šlepera marke Volvo Ariz Sokić (53) ponavljao da nije mogao ništa učiniti. Tvrdio je da mu je peugeot izletio pred njega sa sporedne ceste te da mu je presjekao put.

– Vjerujte, pokušao sam ga izbjeći, ali nisam uspio te sam se zabio u njega i odgurao desetak metara dalje, prije nego što ću se zaustaviti uz škripu kočnica. Zašto je vozač izletio na glavnu cestu upravo u trenutku kada su tuda prolazili šleperi, još je nejasno, možda mu je pozlilo – govorio je u šoku vozač šlepera. Inače, ova raskrsnica važi kao opasna jer su se na tome mjestu i ranije događale brojne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo