Subota, 15 svibnja, 2021

Bivši predsjednik prokomentarisao izbor novog predsjednika VSTV-a: Ovakvu poruku niko nije očekivao od Milana Tegeltije

Nemojte propustiti

Mnogi su odmah nakon njegovog oglašavanja na Twitteru istakli da prema svemu sudeći Tegeltija još uvijek ne prihvata da nije na čelu VSTV-a.

Nakon što je imenovan novi predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Halil Lagumdžija na svom zvaničnom Twitter profilu oglasio se i Milan Tegeltija.

Naime, Milan Tegeltija u svom statusu nije čestitao svom nasljedniku, nego se bavi kojekavim teorijama zavjere. Mnogi su odmah nakon njegovog oglašavanja na Twitteru istakli da prema svemu sudeći Tegeltija još uvijek ne prihvata da nije na čelu VSTV-a.

– Tada major Srđan Forca i ja tada kapetan Milan Tegeltija, kao oficiri VRS službovali smo jedno vrijeme zajedno kao sudije u Vojnom sudu u Banjaluci. Njegova neosnovana diskreditacija u Sarajevu,na osnovu tog angažmana, u službi je političko-obavještajnog ovladavanja pravosuđem, napisa je Tegeltija.

Podsjećamo, Lagumdžija je u drugom krugu glasanja pobijedio Srđana Forcu. Lagumdžija je u drugom krugu glasanja osvojio osam, a Forca sedam glasova. U prvom krugu je otpala kandidatkinja Biljana Simeunović, jer je dobila najmanje glasova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo