Petak, 14 svibnja, 2021

Bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija: Dobro je što Jasmila Žbanić nije dobila Oscara, inače bi imali Srebrenicu kao centralnu temu

Nemojte propustiti

Tegeltija se oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu te kazao da je dobro što film nije dobio Oscara.

Uprkos tome što bosanskohercegovački film “Quo vadis, Aida?” nije nagrađen prestižnom nagradom Oscar na sinoćnoj ceremoniji u Los Angelesu, pristigao je veliki broj čestitki kao i riječi podrške reditelji ovog filma, Jasmili Žbanić.

S sruge strane, bili je i onih koji su se obradovali jer film nije uspio da dobije prestižnu nagradu. Jedan od njih je i Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH i savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Naime, on se oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu te kazao da je dobro što film nije dobio Oscara.

– Dobro je što Jasmila Žbanić nije dobila Oskara. U suprotnom bi smo opet imali Srebrenicu kao centralnu temu javnog života u BIH i beskonačne jalove rasprave i novo dizanje tenzija. Pokušaj političke kapitalizacije zločina u Srebrenici, drži BIH zarobljenom u vremenu, napisao je Tegeltija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo