Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija o nezavisnosti RS-a: Kako je krenuo i nagovještava, ništa nije isključeno

Nemojte propustiti

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija nastavlja svoju karijeru političkog analitičara na društvenim mrežama.

U posljednjem istupu dotakao se i sudbine manjeg bh. entiteta, piše Klix.ba. “Republika Srpska u trenutnim svjetskim okolnostima, samoinicijativno, bez nekog značajnog događaja, teško može otvoriti priču o nezavisnosti, osim da se uzda u Bakira, SDA i neki njihov radikalan potez protiv RS. Kako je krenuo i nagovještava,ništa nije isključeno. Opasna i skupa igra!”, napisao je Tegeltija na Twitteru.

U ranijem tvitu, Tegeltija piše: “Kakva je to drskost! Bakir i njegovi istomišljenici od RS traže i očekuju da pristane na vlastitu eutanaziju, uz obećanje da će biti bezbolno i uz utješno tapšanje po glavi.”

“U prevodu kažu, da bi BiH živjela, RS mora da umre! Za početak, ponašaj se kao da te nema dok se ne navikneš”, kaže on.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo