Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija osuo paljbu: I onda kažu da Quo Vadis Aida? nije antisrpska propaganda, film je sveta krava

Nemojte propustiti

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), a odnedavno, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika oglasio se na Twitteru. Ovaj put tema je film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici.

“Quo vadis, Aida?” nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji film van engleskog govornog područja i pobrao je sjajne kritike u Evropi i svijetu. Također je nominiran i za dvije nagrade BAFTA, evropskom pandanu Oscara. Osim toga, filmski kritičari u regionu, pa i u Srbiji, filmu Jasmile Žbanić dali su sjajne kritike.

Ipak, Milan nije zadovoljan.

– I kaže onda nije “Quo vadis, Aida?” anti-srpska propaganda treba ga prikazivati u Banjaluci i Beogradu da se vidi kako je bilo. Kako je prikazano u filmu vs kako je bilo u stvarnosti”, napisao je Tegeltija uz video kojim pokušava umanjiti vjerodostojnost scena iz filma.

U nastavku navodi:

– Šta smo naučili iz pojedinih zgražavajućih komentara. Film Quo vadis, Aida? je sveta krava, a ne film podložan kritici. Nema odgovora na pitanje: zašto je režiser, iako je očito kopirao stvarni dogadjaj u toj sceni, isti falsifikovao, izmjenio i prikazao baš na ovaj način?, dodao je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo