Subota, 2 ožujka, 2024

Bivši radnici EUFOR-a u Mostaru traže obeštećenje zbog neisplaćenih naknada

Preporučeno

Bivši radnici EUFOR-ove Multinacionalne divizije Jugo-istok iz Mostara, njih oko osamdesetak, jučer su održali sastanak tokom kojeg su potpisali saglasnost o pravnom zastupanju u postupku potraživanja obeštećenja po osnovu neisplaćenih naknada za penziono osiguranje, prevoz, topli obrok i naknade za korištenje godišnjeg odmora.

eufor-odsteta2S istim zahtjevom radnici su se prije dvije godine pojedinačno obraćali Kancelariji za odštetne zahtjeve koja djeluje pri EUFOR-ovoj bazi u Sarajevu, ali su ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor. Stoga su odlučili angažovati advokatski tim “Salihbegović-Kapetanović” koji će zastupati njihove interese kako kod inostranih tako i kod domaćih nadležnih institucija.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

Među uposlenicima nemali je broj onih koji su radili 10 i više godina bez uplaćivanih doprinosa zbog čega su mnogi zakinuti za mogućnost ostvarivanja prava na redovnu penziju.

Podsjetimo, Stabilizacione snage za uspostavu mira (SFOR) boravile su u međunarodnoj vojnoj bazi u Ortiješu od 1995. pa do novembra 2007., kada su prostorije preuzele OS BiH. S manjim izmjenama u vojnoj bazi radilo je oko 300 civila, bh. državljana.

Upravo se čita:  U Sarajevu skladišteno 21,5 tona zdravstveno neispravnih sjemenki bundeve iz Ukrajine

(Pogled.ba)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas