Subota, 15 svibnja, 2021

Bivši radnici EUFOR-a u Mostaru traže obeštećenje zbog neisplaćenih naknada

Nemojte propustiti

Bivši radnici EUFOR-ove Multinacionalne divizije Jugo-istok iz Mostara, njih oko osamdesetak, jučer su održali sastanak tokom kojeg su potpisali saglasnost o pravnom zastupanju u postupku potraživanja obeštećenja po osnovu neisplaćenih naknada za penziono osiguranje, prevoz, topli obrok i naknade za korištenje godišnjeg odmora.

eufor-odsteta2S istim zahtjevom radnici su se prije dvije godine pojedinačno obraćali Kancelariji za odštetne zahtjeve koja djeluje pri EUFOR-ovoj bazi u Sarajevu, ali su ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor. Stoga su odlučili angažovati advokatski tim “Salihbegović-Kapetanović” koji će zastupati njihove interese kako kod inostranih tako i kod domaćih nadležnih institucija.

Među uposlenicima nemali je broj onih koji su radili 10 i više godina bez uplaćivanih doprinosa zbog čega su mnogi zakinuti za mogućnost ostvarivanja prava na redovnu penziju.

Podsjetimo, Stabilizacione snage za uspostavu mira (SFOR) boravile su u međunarodnoj vojnoj bazi u Ortiješu od 1995. pa do novembra 2007., kada su prostorije preuzele OS BiH. S manjim izmjenama u vojnoj bazi radilo je oko 300 civila, bh. državljana.

(Pogled.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo