Četvrtak, 25 travnja, 2024

Bizarne izjave Dodikove udarnice: U NATO pomoći su neki novi otrovi za istrebljenje Srba

Autor:Srna

Preporučeno

Vulić je istakla da “NATO nikada nije bio prijatelj srpskog naroda”.

Ona ističe da ne postoji nikakva garancija da u tom kontigentu pomoći nisu, kako kaže, “neki novi otrovi za istrebljenje Srba iz BiH”

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ističe da sve što dolazi od NATO alijanse ima “predznak neprijateljskog za srpski narod.”

Ne želimo nikakvu pomoć, poklone, brigu… nikog ne diramo, sve poštujemo ali na svoj narod i RS ne damo – rekla je Vulić, komentarišući najavljenu NATO pomoć BiH za odbrambeni i bezbjednosti sistem.

Upravo se čita:  "Rezolucija o Srebrenici može biti početak poništenja Daytona i ukidanja entiteta"

Ona ističe da ne postoji nikakva garancija da u tom kontigentu pomoći nisu, kako kaže, “neki novi otrovi za istrebljenje Srba iz BiH.”

– Nije im malo što su nas osiromašenim uranijumom zatrovali, da ne možemo postati zdrava sredina ni za četiri vijeka – istakla je Vulić.

Ona je ocijenila da je SDA na političkoj sceni “ranjena mečka” i da ne čudi što priziva u pomoć sve srpske neprijatelje.

– Koliko im ništa sveto nije najbolje pokazuju istupi kvazi vjerskih predstavnika koji se zalažu za mržnju, nemir i netrepeljivost. Samo nam još fale NATO otrovni pokloni i da dođemo do minimalno BiH – navela je Vulić.

Upravo se čita:  Dodik ponovo prijeti raspadom BiH: Razlaz je jedina opcija, vrijeme je da krene svako svojim putem. Bošnjaci su već krenuli

Ona je istakla da “NATO nikada nije bio prijatelj srpskog naroda”.

To što nas pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva uče praštanju, ne znači da trebamo pristati na ropstvo i plansko istrebljenje. Ne želimo nikakvu pomoć, poklone, brigu…nikog ne diramo, sve poštujemo ali na svoj narod i RS ne damo – poručila je Vulić.

Upravo se čita:  Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se nastavlja nakon prekida 4. marta

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je juče Srni da Predsjedništvo BiH, kao ustavno nadležno, nije tražilo bilo kakvu pomoć od NATO saveza zbog čega je predložio da Predsjedništvo ne prihvati pomoć koju je ta alijansa odobrila za BiH.

Prethodno je iz Ministarstva odbrane u Vijeću ministara saopšteno da je na nedavnom ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a u Briselu odobren paket pomoći BiH koji obuhvata devet projekata za odbrambeni sistem i tri za bezbjednosni, čija ukupna vrijednost je na desetine miliona eura.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas