Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Bizarne izjave Dodikove udarnice: U NATO pomoći su neki novi otrovi za istrebljenje Srba

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Vulić je istakla da “NATO nikada nije bio prijatelj srpskog naroda”.

Ona ističe da ne postoji nikakva garancija da u tom kontigentu pomoći nisu, kako kaže, “neki novi otrovi za istrebljenje Srba iz BiH”

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ističe da sve što dolazi od NATO alijanse ima “predznak neprijateljskog za srpski narod.”

Ne želimo nikakvu pomoć, poklone, brigu… nikog ne diramo, sve poštujemo ali na svoj narod i RS ne damo – rekla je Vulić, komentarišući najavljenu NATO pomoć BiH za odbrambeni i bezbjednosti sistem.

Ona ističe da ne postoji nikakva garancija da u tom kontigentu pomoći nisu, kako kaže, “neki novi otrovi za istrebljenje Srba iz BiH.”

– Nije im malo što su nas osiromašenim uranijumom zatrovali, da ne možemo postati zdrava sredina ni za četiri vijeka – istakla je Vulić.

Ona je ocijenila da je SDA na političkoj sceni “ranjena mečka” i da ne čudi što priziva u pomoć sve srpske neprijatelje.

– Koliko im ništa sveto nije najbolje pokazuju istupi kvazi vjerskih predstavnika koji se zalažu za mržnju, nemir i netrepeljivost. Samo nam još fale NATO otrovni pokloni i da dođemo do minimalno BiH – navela je Vulić.

Ona je istakla da “NATO nikada nije bio prijatelj srpskog naroda”.

To što nas pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva uče praštanju, ne znači da trebamo pristati na ropstvo i plansko istrebljenje. Ne želimo nikakvu pomoć, poklone, brigu…nikog ne diramo, sve poštujemo ali na svoj narod i RS ne damo – poručila je Vulić.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je juče Srni da Predsjedništvo BiH, kao ustavno nadležno, nije tražilo bilo kakvu pomoć od NATO saveza zbog čega je predložio da Predsjedništvo ne prihvati pomoć koju je ta alijansa odobrila za BiH.

Prethodno je iz Ministarstva odbrane u Vijeću ministara saopšteno da je na nedavnom ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a u Briselu odobren paket pomoći BiH koji obuhvata devet projekata za odbrambeni sistem i tri za bezbjednosni, čija ukupna vrijednost je na desetine miliona eura.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo