Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Biznismen uhapšen po povratku iz SAD: Edin Arslanagić sproveden s lisicama na rukama!

Nemojte propustiti

Edin Arslanagić, bivši generalni direktor “Bosnalijeka”, koji je prvoosumnjičeni u aferi “Buyer”, u kojoj je do sada uhapšeno sedam osoba zbog sumnji za kriminalne radnje, priveden je jučer na Sarajevskom aerodromu nakon što se iz SAD vratio u Sarajevo.

Informaciju o Arslanagićevom povratku u BiH potvrdila nam je jučer i njegova advokatica Senka Nožica. Ona je kazala da je Arslanagić u Sarajevo sletio jučer u 13.30 sati. Arslanagić je jučer u pritvor sproveden s lisicima na rukama.

– Kao što smo i rekli na ročištu o određivanju pritvora da će se naš klijent vratiti u nedjelju, tako je i bilo. Znači, nije bilo govora ni o kakvom bijegu niti se on krio. Imao je povratnu kartu, a bio je u posjeti sinu. Čim je došao, Granična policija ga je zadržala te sprovela do Centralnog zatvora u Sarajevu, s obzirom na to da mu je određen pritvor – rekla nam je Nožica.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je izdalo nalog za hapšenje osumnjičenih, zatražilo je od Kantonalnog suda Sarajevo da za Edinom Arslanagićem bude raspisana međunarodna potjernica.

Sudija Husein Delalić rekao je jučer za “Avaz” da će naredba za raspisivanje potjernice biti zatražena i za Bojana Kebea, bivšeg direktora “Bosnalijeka” za marketing, s obzirom na to da se on nalazi u Sloveniji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo