Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Blinken: Svi dokazi sugeriraju – evo šta će učiniti Rusija

Nemojte propustiti

“Cijelo vrijeme Kremlj je pripremao ovaj hladnokrvni napad, čije razmjere u Europi nije bilo još od Drugog svjetskog rata”, kazao je Blinken

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je u četvrtak da “svi dokazi sugeriraju da Rusija namjerava okružiti Kijev, a potom mu i zaprijetiti Kijevu”.

Kako je ustvrdio, SAD vjeruju da je Moskva razvila planove za “masovno rašireno kršenje ljudskih prava – i potencijalno gore – ukrajinskom narodu”.

Upravo se čita:  Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

Visoki američki diplomata nije elaborirao kakvu bi “potencijalno goru” akciju Moskva mogla nanijeti građanima Ukrajine u svom obraćanju na posebnom sastanku Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE).

“Ruski postupci su uvreda za demokraciju, ljudska prava, ljudsku pristojnost”, transkript je Blinkenovih izjava izrečenih ranije danas.

“Mjesecima se Rusija pretvarala da su za diplomaciju, insistirajući da nemaju namjeru invazije na Ukrajinu. Cijelo vrijeme Kremlj je pripremao ovaj hladnokrvni napad, čije razmjere u Europi nije bilo još od Drugog svjetskog rata.

Upravo se čita:  Slučaj u Austriji: Bosanac pokušao izbjeći kaznu tvrdeći da je žrtva krupnija od njega

Članovi ove organizacije i cijela međunarodna zajednica sada jasno vide rusko potpuno napuštanje i odricanje od svih obveza koje su dali svijetu – i to nikada nećemo zaboraviti”, rekao je Blinken.

I Rusija i Ukrajina su države članice OSCE-a.

Rusija je rano jutros, s tri strane, počela invaziju na Ukrajinu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo