Subota, 21 svibnja, 2022

Blinken: Svi dokazi sugeriraju – evo šta će učiniti Rusija

Nemojte propustiti

“Cijelo vrijeme Kremlj je pripremao ovaj hladnokrvni napad, čije razmjere u Europi nije bilo još od Drugog svjetskog rata”, kazao je Blinken

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je u četvrtak da “svi dokazi sugeriraju da Rusija namjerava okružiti Kijev, a potom mu i zaprijetiti Kijevu”.

Kako je ustvrdio, SAD vjeruju da je Moskva razvila planove za “masovno rašireno kršenje ljudskih prava – i potencijalno gore – ukrajinskom narodu”.

Visoki američki diplomata nije elaborirao kakvu bi “potencijalno goru” akciju Moskva mogla nanijeti građanima Ukrajine u svom obraćanju na posebnom sastanku Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE).

“Ruski postupci su uvreda za demokraciju, ljudska prava, ljudsku pristojnost”, transkript je Blinkenovih izjava izrečenih ranije danas.

“Mjesecima se Rusija pretvarala da su za diplomaciju, insistirajući da nemaju namjeru invazije na Ukrajinu. Cijelo vrijeme Kremlj je pripremao ovaj hladnokrvni napad, čije razmjere u Europi nije bilo još od Drugog svjetskog rata.

Članovi ove organizacije i cijela međunarodna zajednica sada jasno vide rusko potpuno napuštanje i odricanje od svih obveza koje su dali svijetu – i to nikada nećemo zaboraviti”, rekao je Blinken.

I Rusija i Ukrajina su države članice OSCE-a.

Rusija je rano jutros, s tri strane, počela invaziju na Ukrajinu.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Danas ističe rok: Zbog nedostatka novca CIK poništava dio javnih nabavki za izbore

Centralna izborna komisija BiH našla se u nezavidnoj poziciji jer vlast na državnom nivou nije osigurala 12.528.000,00 KM potrebnih...

Možda vas zanima i ovo