Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Bliskost Davora Daraboša i Vesne Beganović koštala Eronet 500.000 KM

Nemojte propustiti

Kako piše “Slobodna Bosna”, na bh. marketing tržištu na pomolu je nova velika afera. Prema pisanju ovog medija, Via Media je naplatila oko 500.000 KM na ime realizacije ERONET-ove kampanje “Haloo – plati manje”, ali taj novac nisu dobile brojne medijske kuće koje su emitirale reklame za ovu kampanju.


Foto: Davor Daraboš


Zato je jučer u HT Eronetu zavladala panika, jer su uposlenici hercegovačkog mobilnog operatera iznenada bili zasuti pozivima iz brojnih medija koji su kategorički tražili da se obustavi emitiranje spotova iz pomenute kampanje dok im klijent, tj. Eronet, ne izmiri račune za obavljenu uslugu.
 
Kako saznajemo, Via Media je zakup medija dosad vršila putem agencije Direct Media, te je, zapravo, njoj ostala dužna ogromni iznos na ime plaćanja reklama u medijima, naročito elektronskim. Via Media sada pokušava da napravi direktne ugovore sa medijima, dok njen dug prema Direct Mediji ostaje neriješen.
 
U samom Eronetu su krenula međusobna optuživanja u vezi ovoga posla, te su na površinu isplivale dosad nepoznate činjenice o odnosima između vlasnice ove agenicije i ljudi iz uprave ovog operatera. Naime, suprotno dosadašnjim brojnim navodima u medijima kako je Stipe Prlić bio taj koji je odobravao marketinške ugovore za Eronet, ispostavilo se da je, zapravo, ključni čovjek za donošenje odluka u vezi marketinga kontraverzni i misteriozni Davor Daraboš, član uprave i direktor za nepokretnu mrežu.
 
Daraboš je povjerljivi čovjek T-Coma u BiH i osoba koji ima autonomiju u svim poslovima prodaje i marektinga HT Eroneta. Praktično, Prlić nema nikakvog utjecaja na ove poslove, te su nedavno odobreni tenderi za kreativu i marketing ovog telekom operatera išli isključivo preko Daraboša. Njega već duže vrijeme optužuju za bliskost sa direkoricom Via Medije Vesnom Beganović, koja trenutno vodi kompletnu kreativu ove kompanije, ali i dio poslova medija zakupa, kakav je bio ovaj za kampanju “Haloo – plati manje”.

S druge strane, Prlića, kao predstavnika većinskog kapitala, frustrira ova situacija, te odavno traži podršku Vlade Federacije BiH kako bi predstavnici većinskog kapitala imali i premoć u odlučivanju nad važnim odlukama.
 
Zasada mu to teško ide, pa o svim važnim pitanjima prodaje i marektinga hercegovačkog operatera i dalje odlučuju Daraboš i Zagreb.

 

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Samantha Power doputovala u Bosnu i Hercegovinu

Da je doputovala u BiH, sama je potvrdila Power na svom Twitteru. Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj,...

Možda vas zanima i ovo