Petak, 24 ožujka, 2023

Blokirano 70.459 računa poslovnih subjekata

Nemojte propustiti

U Bosni i Hercegovini je, prema novom izvještaju Centralne banke BiH (CBBiH), krajem oktobra bilo blokirano 70.459 računa poslovnih subjekata, a 44.745 firmi imalo je bar jedan blokiran račun.

U Bosni i Hercegovini su, mjesec ranije, bila blokirana 70.153 računa poslovnih subjekata, a 44.570 firmi je imalo bar jedan blokiran račun.

Novi izvještaj o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Centralne banke BiH sadrži 2.865 stranica na kojima su pobrojani pravni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, stomatoloških ordinacija i slično.

Na ovom spisku nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, sportski savezi, taksisti, autoprijevoznici, kao i drugi privatnici.

U prvom izvještaju, koji je objavljen početkom novembra 2012. godine , bilo je 58.038 blokiranih računa, a 35.694 firme imale su blokiran bar jedan bankarski račun.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo