Subota, 15 svibnja, 2021

Bojan Đurić, poslanik u Skupštini Srbije nudi Belmini Ibrišević državljanstvo Srbije

Nemojte propustiti

Poslanik u Skupštini Srbije Bojan Đurić (LDP) predložio je putem Twittera da se porodici Ibrišević ponudi srbijansko državljanstvo, kako bi se omogućio odlazak tromjesečne Belmine Ibrišević na liječenje u Njemačku.

Bojan Đurić na Twitteru (Foto: Screenshot)
Bojan Đurić na Twitteru (Foto: Screenshot)

“Predlažem da naš ambasador u Sarajevu stupi u kontakt sa porodicom Ibrišević i ponudi im mogućnost prijema u državljanstvo, u saradnji sa BiH. Moguće je po Zakonu o državljanstvu da mala Belmina Ibrišević bude primljena u državljanstvo tako što će biti primljeni njeni roditelji”, napisao je Đurić na Twitteru.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo je Privremenu odluku o utvrđivanju registracionih područja za određivanje jedinstvenih matičnih brojeva u Bosni i Hercegovini, kojom se želi privremeno omogućiti izdavanje jedinstvenih matičnih brojeva građana i upis novorođenčadi u knjige rođenih te izdavanje osobnih i drugih dokumenata.

Ipak, građani koji su se danas okupili ispred zgrade institucija BiH, nezadovoljni zbog činjenice da novorođene bebe ne mogu dobiti jedinstveni matični broj, odlučili su cijelu noć ostati ispred zgrade institucija BiH, zahtijevajući donošenje zakona kojim će biti trajno riješeno ovo pitanje.

(Oslobođenje.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo