Srijeda, 21 travnja, 2021

Bol i ogorčenost jedne Sarajke: ‘Progutaj gubitak i tugu, popuni mjesto palog borca jer drugi neće doći, mrak nas je odavno progutao…’

Nemojte propustiti

Bitke sa koronavirusom vode se na svim frontovima, a najviše na prvom frontu gdje se zdravstveni radnici iscrpljuju svakodnevno da bi pružili adekvatnu pomoć za što više pacijenata. Apeli medicinara su svakodnevni, iscrpljeni, na izmaku snaga ogorčeni su na građane.

Mubera Šahinagić jedna je od njih, nakon gubitka kolege pita se šta sve ovo znači pojedinim građanima, piše Oslobođenje.

-Izgubili smo kolegu koji je do prije sedam dana u COVID centru Saraj polje u jednoj smjeni snimao po više od 100 RTG snimaka. Šta ovo znači građanima, nekima ništa.

Oni će sutra lagano skije na galerije pa da se malo opuste od stresa. Malo pod temperaturom do Binga. Malo sa pozitivnim serološkim testom do frizera, ako šta bude da izgleda lijepo. Šta to znači nama, progutaj gubitak i tugu i popuni mjesto palog borca jer drugi neće doći.

5000 vakcina za zdravstvene radnike FBiH od Vučića i Srbije. Kupljeni Pfizer za diplomate i njihove porodice, uposlenike ambasada. A vi pričate o mraku? Mrak je nas davno progutao!, poručila je Mubera Šahinagić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo